Napsali o nás – Kunratický zpravodaj

Městská část Prahy 4 – Kunratice vydává pro své občany šestkrát do roka “Kunratický zpravodaj”. V novém čísle, které se právě chystá – 5/2024 – vyjde článek o školení pro seniory, které v září uspořádal náš nadační fond pod záštitou Úřadu Městské části Praha 4 – Kunratice.

Text článku si můžete přečíst již nyní:

Seminář „Jak se chovat bezpečně na internetu“ proběhl na jedničku

Dne 11. září proběhl v Domě s chráněnými byty – Zelené domky pod záštitou Úřadu Městské části Praha 4 – Kunratice seminář na téma „Jak se chovat bezpečně na internetu“. Přednášku vedl odborník na kybernetickou bezpečnost a účastnící získali řadu nových informací, jak předcházet zneužití údajů apod. Dotazů byla řada, a tak se dostalo i na konkrétní problémy seniorů s jejich zařízeními. Řada problémů se vyřešila na místě na donesených počítačích a telefonech, ale vzhledem k velkému zájmu o další konzultace plánujeme přímo v sídle Nadačního fondu Senior Inn v Kunraticích konzultace pro menší skupinky, kde bude dostatek prostoru pro řešení individuálních otázek. I v příštím roce chceme pokračovat ve vzdělávacích akcích pro seniory v Kunraticích.

Tento seminář byl financován v rámci Programu celoměstské podpory vzdělávání na území hlavního města Prahy pro rok 2024. Cílem celého projektu Ochrana ve světě informací je správnou komunikací ochránit starší generaci, mluvit s nimi o médiích či sociálních sítích tak, aby se i tato generace naučila správně chápat a kriticky vyhodnocovat různé aspekty médií a mediálních obsahů a správně se orientovat.

Těšíme se na další spolupráci.

Nadační fond Senior Inn”

Eva Krulišová